0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Skal snapsen være fornuftig, almindelig eller pinlig?  Scenen er sat for et herremåltid på Restaurant Schønnemann. Schønnemann er en af de gode gamle frokostbeværtninger i København.  Fokus på både god og gammel.  Den har ligget på Hauser Plads siden 1877.  Der er fortsat sand på gulvet.

Schønnemann ude

Man kommer ned i en «mormors» stue og det er instant hyggelig.  Man bliver venligt modtaget af de dygtige og friske servitører.  De guider dig hurtigt frem til det vigtige – maden.  Menukortet er langt og det er svært at vælge.  Denne gang valgte jeg  usædvanlig 3 gange fisk, jeg som altid skal have noget kød, men det overlod jeg denne dag til mine medgæster.

Schønnemann saltstegt sild

Jeg starter med den Bornholmske specialitet med Saltstegte sild.  Fantastisk, hverken mere eller mindre.  Saftig sild som har kommet til salthimmelen, serveret med bløde løg som er passe myke men med bid i.

Jeg bevæger mig videre til Skærsilden.  I den romersk katolske kirkes dogmatik er skærsilden en tilstand mellem døden og saligheden, hvor man bliver renset før man kommer til himmelen.  Schønnemanns Skærsild er en Christiansø sild på steroider.  Den er marineret i porsesnaps og stænket med tabasco og cayennepeber.  Det giver den bedste eftersmag.  Man skulle næsten tro man er kommet til himmelen, det kan ikke bare være en forsmag.

Schønnemann skærsilden

Jeg afsluttede med en Røget Hellefisk.  Passe røget og godt bid.  Mine medspisere spiste Kalvelever og Roastbeef “Bernaise”. Dommen var: “Himmelsk”

Til rettene tog man selvfølgelig den fornuftige snaps som var fyldt så der er en bue over toppen.  Jeg kom også til at tænke på min far når jeg så snapsene.  Min far var vokset op på «brænderiroa» på Løiten, og jeg så selv landmændene som kørte kartofler til Brænderiet da jeg var en lille knægt.  På Schønnemann havde de 4 forskjellige Single Cask Aquavit fra Løiten til ære for min far. Pent gjort af de.  Tips – spørg om prisen først!  De smager fantastisk!

Schønnemann inde

Efter et par timer på Schønnemann går man ud i København med et smil på munden, et smil inde i munden og et smil i maven.

PS.  Bestill bord laaaaaang tid i forvejen, da det er umuligt at få bord på kort varsel.  Du finder hjemmesiden her.

5 Glade masker uden tvivl

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×