0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Da jeg gik forbi den Lille Havfrue på Langelinie i morges havde hun fået ekstra stort smil på sine læber.  Hun havde nok fået med sig den storslåede hyldest til hende i Operaen, et par slag med halefinnen over havnen.

Den lille Havfrue

Hvad ville hun set om hun selv havde sat sine finner der? Et festfyrværkeri av en forestilling, hvor Fredericia Teaters ambitiøse tilgang til Disneys klassiker er fuldendt.  Det sværeste var at lave den undersøiske verden troværdig.  De lykkes umiddelbart og under nummeret med det de dejlige sydhaviske rytmer, vender jeg mig til min hustru og siger ”der vil jeg bo!”

Optakten var ikke den bedste, da hovedrolleindehaver Christian Lund bliver stukket af en bi en time før tæppet går op.  Ikke specielt godt når man er allergisk. Men ambulancepersonalet gik god for optrædenen.  At det var en falsk brandalarm 20 minutter før forestillingen var vel heller ikke godt for nerverne til castet.

Christian giver er en god Prins Erik, og man bliver imponeret hvordan han fortsætter sin solosang i først akt, når den falske brandalarmen vælger at udløse sig igen. Det skaber uro i salen, men Christian fortsætter som intet har sket.

Den Lille havfrue i Operaen

Castingen til forestillingen er superb. Sirenesang fra havfrue var det som ofte lokket sømænd til havet. Kristine Ydes sirenesang er god så man kan forstå hvorfor Prins Erik søger desperat efter hende.  Mads-Emil Nissen som krabben Sebastian er brillant og Tim Schou spiller Tumle med passe naivitet og godhed.  God, er den onde havheks Ursula og hendes slimede elektriske åle absolut ikke. Sara Gadborg er fantastisk, og en jeg ikke vil forhekses af.  Det som fascinerede mig mest, var mimikken til hele castet under forestillingen.  Om man kastet et blik på de som ikke var i Spotlightet, var deres mimik tilpasset og indlevende.  Dette forstærker helhedsoplevelsen.

Historien om faren som støder sin datter væk, og at ”alle mennesker er ikke onde”, er klassisk.  Den Lille Havfrue er bare en af mange.  Fredericia Teater har igen formået at fordanske fortællermåde og ikke mindst humor, så den passer som hånd i handske både for gammel og ung.

Ta med dig familien og få en glædestund i Operaen her i sommer.  Uden tvivl 5 glade masker fra os

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×