0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ud på tur - aldrig sur

Polsk mad…  Er ikke det vodka?  Det må i alle fald være noget kedeligt noget.  Ikk’ osse?  Nej da, man er ikke fyldt a fordomme.  Men som Mark Twain sagde ”Rejse er fatalt for fordomme og snæversyn”.  Vil Pierogarnia Stary Torun hjælpe os med at blive lidt mindre snæversynet?

Ud på tur - aldrig sur

En af nationalretterne i Polen er Pirogger.  Det kan man få i alle afskalninger hos Pierogarnia. Du kan få de dampede og de bagte. De dampede minder om dumplingerne du får på kinesiske restauranter. De bagede om små calzoner.  Udover dette kan du få forretter som suppe, hvidløgsbrød, kartoffelpandekager og desserter.  Og tro det eller ej, det er umuligt at få vodka.

Ud på tur - aldrig sur

Vi starter med hvidløgsbrød.  Gigantisk. Ikke noget specielt med dette udover størrelsen.  Så bestiller vi Piroggene.  Du kan få de med 10 forskellige fyld, og 10 sauce til at krydre de med.  Konen tog de dampede med kylling ost og champignon, og jeg de bagede med bacon, salami, pølse, skinke, porre og sorte oliven.  Udover dette bestilte vi også kartoffelpandekager med kødsauce, samt salat.

Ud på tur - aldrig sur

De smagte udsøgt.  Det er sjovt at prøve med forskellige sauce for at få frem forskellige smage.  Det er ingen gourmet mad, men det var så velsmagende at vi kom tilbage sidste aften også. Portionerne er store, og betjeningen er meget venlige. Indretningen er hyggelig og lidt gammeldags. Det findes to Pierogarnia i Torun, vi var på den originale som ligger i Most Pauliński 2, ikke den på det gamle torv.

Ud på tur - aldrig sur

Når du får regningen vil du næsten ikke tro dine egne øjne.  Man føler det er ran på højlys dag.  En ”lille” portion pirogger koster 22-25 DKK og den store portion (som gør dig meget mæt) koster under 30 DKK.  Tre pandekager med den tykke kødsauce koster 19 DKK. De gigantiske hvidløgsbrød også 13 DKK. En halvliter øl koster 13 DKK.  Det blev 130 DKK for to voksne mennesker inkluderet drikke.  Det kan man vel leve med?

Vi kan konkludere at vi fik et udvidet syn på Polsk mad og knuste nogle fordomme.  Vi giver uden problemer 4 glade masker for Pierogarnia Stary Torun

Ud på tur - Aldrig sur

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×