0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Operaer har blevet de store signalbyg efter Utzon byggede den der i Sidney.  Man kan spørge sig selv hvorfor alle stræber efter perfekte operabyg, da Danmark og Utzon allerede har vundet?  Men man prøver, så også nyrige Oslo.

Oslo Opera

Den vokser op af vandet i det som vil blive en spændende kunstnerisk bydel i Oslo.  Den vokser op som  en bjergside. Danskere spørger mig om det ikke er noget jeg savner, når jeg bor i København.  Jo…… Det at gå op en hvid bjergside på ski i påskesol,  og ikke helt vide hvor toppen er.  Når man er på toppen, nyder man bare udsigten og livet.  Det er måske min bedste minder.

Oslo Opera Bjergside

Operaen vokser op af vandet i hvid marmor.  Når man går op mod toppen får jeg et snev af følelsen af at gå op bjergsider.  Marmoret bølger op i en uendelighed.  Til højre har man de store vinduer, som jeg associerer med en bjergkant.  Når man kommer på toppen, kan man på den ene side se ud over Oslos nye skyline, med Barcode rækken. På den andre siden kan man se indover byen og Akershus Festning. Flot!

Oslo Opera top

Ned igen skulle jeg ønske at jeg havde ski, da det at løbe ned er jo det morsommste med at overvinde et bjerg.  Det går ikke, så jeg lunter ned og beundrer de rene linjer i arkitekturen.  Gå en tur på Operaen når du er i Oslo du også.  Det bliver 4 glade masker for oplevelsen

Ud på tur - Aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×