0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Langedrag udsigt

En park med vilde dyr – også nogle gange kaldt zoo – er ikke det for børn? Vi er 6 i alderen 49 til 80 som vil ud for at teste myten. Med en gennemsnitsalder på over 60 vil vi genopleve vore barnlige glæder.

Jette mader elg

EKT Langedrag ligger som et Soria Moria slot fra eventyrene i 1000 meters højde, med udsigt over fjeld og sø. Vakkert. Her er det bygget op en gård med huse i gammel traditionel laftebyg. De har fyldt op med husdyr som geder, heste, får, specialracer af ko, kaniner og den største og mindste gris jeg har set. Det mest spændende er ulve, lods, elg, rensdyr, vildsvin og fjeldræv.

Elgvin mad

Vi tager først ned mod elgene. Det står oksen Elgvin – opkaldt efter stifteren af Langedrag Edvin. Han kom til Langedrag kun 3 mnd gammel og måtte opfostres af mennesker. Da den først kommer mod dig og stikker mulen mod hegnet bliver man lidt skeptisk. Tør man kontakte den? Efter hvert tager man modet til sig, og man kæler han lidt på mulen. Når man ser det store gevir og man forstår hvorfor han bliver skogens konge. Højdepunktet er under foringen. Hans ”mor” gennem mange år lader os komme ind i indhegningen. Vi får lidt gulerødder og så kommer Elgvin rundt og spiser af vor hånd. Selv for en som har vokset op med elg i haven, er dette lidt surrealistisk. Til slut skulle jeg ønske jeg var under 5 år, for da kunne jeg ha kommet op på ryggen af Elgvin.

Lods

Efter elgen, tager vi rundt til de andre dyr. Jeg synes lodsen er spændene. En virkelig stor elegant kat, Skandinaviens løve. Vi nærmer os ulvene, som Langedrag er mest kendt for. Hjemme kalder vi Langedrag bare ulveparken. For 12-13 år siden var vi der med vore børn. Vi boede der en nat. Ulvene luntet forbi vores vindue og det var passe skummelt og givende for nogle Københavnerbørn. Det var også lidt intimiderende at se den halvspiste ko ulvene gnav af. Men en udmærket mulighed til at fortælle om livets realiteter. Børnene kunne også mælke gederne og vi vandret i de smukke fjelde. Fantastisk familie oplevelse.

Lotte tæt på ulv

Nu er vi tilbage til ulvene, som har fået en større gård. Min hustru havde løbet og danset med ulve sidste gang, en stor oplevelse at få kontakt med ulven på den måden. Vi går rundt den store ulvegård uden at se de, men til sidst er de der. Fantastisk dyr. Min hustru går ind i sit ulvesind. Pludselig er kontakten der og de løber og leger frem og tilbage. Det er 2 hegn imellem, men man er kun en 30-40 cm fra hinanden. Kontakten er der. Ulvene er så socialiserede som man kan, og der er faktisk mulighed for at komme ind til de i en lille gruppe.

Vi går videre ind i stalden. Geder er altid charmante. Den lille gris er hysterisk morsom i sin græd og beden efter at komme ind til kaninerne. Hestene er af den norske race Fjording og de har tydeligvis en forkærlighed for min svigermor. Norske heste er tydeligvis ikke bare flotte med også kloge.

Jette og fjording

Dagen på Langedrag er en af sommerens højdepunkter, og anbefales børn i alle aldre.

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×