0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Af Charlotte

Som den middelalderelsker jeg er, var det helt naturligt at jeg blev lykkelig da vores familietur endte med valget af byen Prag. Jeg har været i Prag af flere omgange i vintertid, med sønnen på fodboldtur mm, men denne gang var der virkelig en mulighed for fordybelse og at se byen an.

Jeg og gemalen ankom et døgn før resten af familien fra Norge. Vi besluttede os for at tage en stille og rolig dag med slentretur gennem byen, en god frokost og et  pit stop eller to på et af  byens mange mikrobryggerier. Som sagt så gjort.

Vi fandt en idyllisk lille tjekkisk restaurant – U Modreho Hroznu – midt i bykernen, den får sikkert ingen Michelin stjerne, men var for en turist som os slet ikke dårlig. Vi lagde ud med snegle og fois Gras

Ud på tur - Aldrig sur

Efterfølgende fik vi Gullasch og grilltallerken faktisk virkeligt nydeligt. God betjening og ikke mindst BILLIG øl omregnet til danske kroner gav vi 7 kroner for en halvliter fadøl – man tænker er det muligt! Og samtidigt godt man ikke bor her, for det havde leveren nok ikke godt af det!!

Så blev vi samlet hele familien, vi var 7 stykker og da turen var en fødselsgave til svigermor, var det helt naturligt det var på hendes præmisser. Min svigermor elsker at shoppe og hun elsker at sidde og kose sig (som det hedder på norsk) med en lille en. Så vi startede alle sammen nede ved det mest fantastiske sted ved floden Moldau. Byen her oser af gammel historie og at sidde ved floden som altid har løbet her med udsigt til den gamle middelalderbro  Karlsbroen  er intet minde end fantastisk.  Det at solen skinnede fra en skyfri himmel kan jo alle forstille sig bare gjorde hele set up endnu mere unikt :)

Det at gå over Karlsbroen er virkelig en tur værd, broens rækværk på begge sider er prydet af en samling på 30 statuer og skulpturer, for størstedelens vedkommende udført i barokstilen og opstillet omkring år 1700. Værkerne afbilder helgener og skytshelgener, der blev æret på den tid. Siden 1965 er statuer og skulpturer systematisk udskiftet med replika, og originalerne er i stedet udstillet på Nationalmuseet. Som fodgængerbro centralt beliggende i Prag er broen en naturlig turistmagnet. Af den grund finder man også i dagtimerne et mylder af kunstnere og handlende, der falbyder deres varer og tjenester for turisterne. Ikke alt lige smagfuldt.

Broen har i øvrigt  været brugt i forskellige film og musikvideoer, blandt andet Mission: Impossible

 Prag shopping

”Kosen” var 1. prioritet, efterfulgt af shoppingen på svigermors ønskeseddel. Shopping er ikke som mændene på turen OMTALTE SOM REN TORTUR., nej nej slet ikke prøv at forstil dig Bata varehus i 8 etager fyldt med Sko!!!!Vi kvinder var jo nærmest i himmerige og alle som en fik vi købt et par eller to. Det skal siges de omtalte sko er kvalitetssko ,  mærkevarer vi kender fra både Danmark og  Norge bare til priser der var under det halve. Igen HIMMERIG  :)

Mændene blev trætte – ved ikke hvad der sker for dem men på billeder fornemmer man træthed, kedsomhed og rastløshed, som jeg slet ikke kan sætte mig ind  i . ET VAREHUS t i 8 etager med sko er jo intet mindre end vildt fantastisk.

Prag Sko

Frokosten indtog vi på en af byen fortovscafeer, den var som alle andre strøgrestauranter/ cafeer ok, men intet at skrive mere om.

Heldigvis fik vi idéen til, at forhøre os i receptionen på hotellet om en god tjekkisk restaurant i nærheden, vi boede på et meget centralt sted Hotel Charles Bridge Palace et alle tiders hotel til prisen, og man kunne føle sig lidt kongelig med de fine paneler , skulpturer og flotte værelser med højt til loftet.

Receptionisten anbefalede en restaurant i nærheden  Kozlovna Apropos og sørgede for bord til os alle 7.

OG hold nu op et godt sted, alle tiders betjening, alle tiders mad og drikke. Vi blev hængende mange timer og havde en stjernestund. Tjenerne gav nogle af kvinderne knus og kram da vi gik,. Og da svigermor ikke havde fået det et. Måtte vi jo gå tilbage og spørge om de havde glemt hende – Hun høstede så aftens største kram og var helt perpleks herefter.

Prag middag

Dejlig aften – småberusede  og mætte gik vi hjem til hotellet af de små middelaldergader. Prag er som at træde ind i en historiebog så utrolig.

Næste morgen søndag – mødtes vi alle til morgenmad. Vi var nok lidt stille, som godt et sikkert tegn på en høj aften. Morgenmaden på hotellet var langt over forventet, man kunne få stort set alt. Meget lækkert. Vi havde aftalt ,at gå over Karlsbroen op til Borgen  og se lidt byen fra den anden siden. Vi var der kl før 10 og heldigvis var vi nogle af de få turister, for selvom jeg vil sige broen er så skøn og så spændene gir jeg ikke meget for at skulle gå i kø over den…, adreeeee

Prag Karlsbroen

På den anden side af Moldova ligger den smukke borg .Borgen befinder sig nordvest for bydelen Malá Strana, borgen daterer sig mindst tilbage til omkring 870, hvorfra den første murede bygning stammer.

Nu var solen virkeligt begyndt   at tage fat og i solsiden og med udsigt over både floden og borgen  fik man virkeligt fornemmelse af at være på turist på den gode måde . Vi gik også ind og ud af souvenir butikker, nogle synes det er herligt andre igen spild af tid. Og sådan er der så meget  (glemte vist at skrive,  at vi var på det gule marked dagen før. Men der var så forfærdeligt, så det kan jeg IKKE anbefale!!! )

Der var laaangt op til slottet og ingen for  pit stop  muligheder øv – men vi lagde  os ud med bestigning af de mange mange trapper – Og jeg skal da lige love for at belønningen kom. På toppen sad vi med udsigt over byen og en kold tjekkisk fadøl nøjjj hvis den smagte. Vi så slotskirken og gik bagom borgen meget betagende

Prag udsigt borg

Helt klart et besøg værd!

Må vist afslutte nu _ vi nåede jo selvfølgelig også,  at side ved det berømte torv med det berømte kirkespil og  købe øl til priser der kunne Nyhavn værdigt . spise is og meget mere

Og indtog også turen sidste måltid i en gammel middelalder kælder med ok grillmad dog uden sammenligning med lørdagens traktement.

Prag kelderrestaurant

Men alt i alt en super dejlig tur og svigermor var mere end lykkelig, hun synes vi kunne gentage traditionen med en tur hvert år bedre reklame får man vel ikk:

PRAG er en by man få lyst at genbesøge – får ligesom ikke nok af den.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×