0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Lyst til at opleve det vigtigste af Danmarkshistorien på et par timer, samtidig som du bevæger dig i storslagenhed?  Da er det bare at tage turen ud til Hillerød og Frederiksborg Slot.

Ud på tur - aldrig sur

Kong Frederik 2 startede at bygge slottet i 1560 efter at have overdraget herregården Hillerødsholm. Hillerødsholm kan dateres tilbage til 1275. Efter Danmarks driftigste Konge Christian IV blev konge i 1588, rev han hele sin fars ”lort” ned, og bygget en nyt slot i perioden 1600-1625 i hollandsk  renæssancestil..

Ud på tur - aldrig sur

Christian 4tal er jo et interessant studium i sig selv.  Han grundlagde et hopetal byer i Norge, Danmark og Sverige. Byerne var anlagt efter renæssancetidens idealer: gaderne ligger vinkelret på hinanden. Han fik 23 børn, hvoraf 6 med sin dronning.  Han har bygget monumentale byg som Børsen, Holmen Kirke, Rundetårn for at nævne nogle. Christian drev en ekspansiv handelspolitik og startet 30 års krigen, for at nævne noget.  Og alt for frokost hver dag!  Alle beslutninger i regeringen blev gjort før frokost, da man var sådan nogenlunde ædru. De stolte ikke på en mand som ikke drak sig fuld, for det var tegn på dårlig samvittighed. Hvilken skammelig ting havde han gjort han var bange for at plapre ud med?

Før du går ind i Riddersalen kan de se et gigantisk maleri af Christian IV’s kroning.  Her ser du hvordan København så ud på den tid, med for eksempel Børsen som man kan genkende fra i dag.  Du burde også få med dig audienssalen, og den smalle gang frem til denne. Jeg ville være meget imponeret og nervøs før min audiens.  I slotskirken kan man se familieskjoldene til de nyligt slåede riddere. Om sommeren er det flot at gå i Slotshaven, som er genskabet til hvordan den var i 1725 under Frederik den 4. Den lukker ret tidlig, så tjek åbningstiderne her for at se om det er åbent.  Det er ret tjekket at man kan downloade en lydguide til sin smartphone, eller låne en iPad når man går rundt. Du kan finde al information på hjemmesiden her.

Den 17. februar december 1859 hærgede en ildebrand slottet og det blev ødelagt.  Ved hjælp af brygger J.C Jacobsen og Carlsbergfondet blev slottet bygget op igen.  Med støtte fra fondet lavet man et nationalhistorisk museum etter model af Versailles i slottet.  Tak for det, for det er et fantastisk museum!

Man kan gå fra værelse til værelse gennem de sidste 500 år af den danske historie.  Alle værelser er fyldt med kunst og skatter.  Historien er fortalt kronologisk portrætter, malerier, møbler og kunst.  Hver gang jeg besøger museet opdager jeg noget nyt og spændene. Fantastisk!  Husk at se op, da lofterne er selvstændige kunstværker.

Ud på tur - aldrig sur

Mine favoritsteder på Frederiksborg er den flotte slotskirke, og specielt riddersalen over kirken.  Jeg taber mund og mæle.

Se salen i 360 grader under.  Tryk på bildet og gå rundt!

Man får lyst til at tage mine kone i armene og drømme sig ind i dansene og festerne som har blevet arrangeret her op igennem tidenerne.  Her skal man se op i loftet.  Her har 26 billedhuggere arbejdet i 7 år og du se mange nye detaljer.  Her ser man Guds egenskaber, forskellige håndværkere, blomsterornamenter, forskellige mennesker og dyreskikkelser.  Alt er skært i træ, og dekoreret i mange farver. Må opleves, og er fantastisk flot!

Før du går ind i Riddersalen kan de se et gigantisk maleri af Christian IV’s kroning.  Her ser du hvordan København så ud på den tid, med for eksempel Børsen som man kan genkende fra i dag.  Du burde også få med dig audienssalen, og den smalle gang frem til denne. Jeg ville være meget imponeret og nervøs før min audiens.  I slotskirken kan man også se familieskjoldene til de nyligt slåede riddere.

Ud på tur - aldrig sur

Om sommeren er det flot at gå i Slotshaven, som er genskabet til hvordan den var i 1725 under Frederik den 4.

Den lukker ret tidlig, så tjek åbningstiderne her for at se om det er åbent.  Det er ret tjekket at man kan downloade en lydguide til sin smartphone, eller låne en iPad når man går rundt. Du kan finde al information på hjemmesiden her.

Ud på tur - aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×