0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ud på tur - aldrig sur

Vil du have en vild udsigt?  Vil du have en naturoplevelse i din storbyferie?  Så er Fløyen noget for dig.  Bergen er omkranset af 7 fjeld og Fløyfjeldet er det som er tættest på og med smukkeste udsigt over byen.

Ud på tur - aldrig sur

Hver gang vi er i Bergen, sommer som vinter, bestiger vi dette fjeld. Man kan kalde os Fløyfjeldsaber. Der er 2 måder at komme der op.  Man kan bruge apostlenes heste. Der er lidt over 3,5  km derop.  Man går igennem den smukke bebyggelse op til Skansen Brandstation som ligger 66 m.o.h.  Tag en pause og nyd synet!  Så tage op de 14 hårnålssvinge op til toppen.  Tag gerne den anden rute ned igen..

Ud på tur - aldrig sur

Den anden måde er at tage Fløibanen op. Denne stejle tovbane, bygget færdig i 1918.  Det er fantastisk at sidde å se man bliver eleveret over byen. Prøv at få udsigten i den vogn som er nederst.

Ud på tur - aldrig sur

Når man er oppe, kan man se udover hele Bergen. Udsigtspunktet ligger 320 m.o.h. Byen bliver næsten en dukkeby.  Man kan også se langt udover i havgabet.  Du kan også tage forfriskninger(gerne en skummende ravfarvet) på restauranten og sidde i solen.  Her har jeg siddet mang en gang for at læse til eksamen.

Ud på tur - aldrig sur

Vi plejer at gå op.  Andre gange tager vi banen op, og går ned. De fleste gange er Fløyen bare et stop.  Det er fantastisk å gå videre indover fra Fløyen og op til Rundemanen på 568 m.o.h  Her har du en fantastisk udsigt videre indover de Norske fjelde.

Ud på tur - aldrig sur

Vi går hele vejen ned til byen igen.  Da har man en udsøgt undskyldning for en god frokost/middag, med forfriskende drikke.  Man har en fantastisk følelse i hele kroppen, og man har fået en på naturopleveren.

Er du i Bergen – skal du op til Fløyen!  Hvor ellers kan du få en sådan naturoplevelse på din (stor)byferie? 5 gigantiske glade masker!

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×