0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Under Søndermarken på Frederiksberg er det noget vildt. Endnu vildere er at det tog mig hele 16 år i København for at opdage stedet. Cisternerne er et fantastisk underjordisk univers, hvor solen aldrig når ind. Vi går ned uden at helt vide hvad som venter os.

Aldrig sur

Der nede venter det en stemning som i en katedral eller katakomber. Det er Københavns eneste drypstenhule. Der er flotte søjler. Tidligere var det 16 millioner liter vand her for Københavns befolkning at nyde. Nu er det tømt og det er plads for udstillinger og events.

Cisternerne Installationen Ingvar Cronhammar

Denne sæson – 2015 er der en særudstilling med den svensk-danske kunstneren Ingvar Cronhammar. Det er ufattelig smukt og andægtigt at gå gennem hans installation. Man går på et stort vandspejl mellem søjlerne og rummene i cisternerne. Der er 28 søjler af lysende fossende vand. Vandstøvet skaber en lidt troldsk stemning. Musikken af Martin Hall er et find bidrag til stemningen.

Cisternerne fuld installation

Det er også interessant at gå igennem og se på de forskellig drypstenformationer. Med lidt fantasi kan man se mange naturlige kunstværker.

Cisternerne skulptur
Du kan læse mere på hjemmesiden til cisternerne her.

Ultimate 5 Glade gardiner til Cisternerne

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×