0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Den ene af os to hedder Charlotte, og hvad er så mere naturligt end at tage ud til Charlottenborg Slot.  Om det bare er halvt så smuk som Charlotte i rejsefølget, kan det jo ikke være dårligt!

Ud på tur - aldrig sur

Vi bliver ikke skuffet.  Deler af slottet er under renovering, men hovedbygningen er åbent.  Slottet ble bestilt af Friedrich IIIs kone Sophie Charlotte.  Slottet blev indviet på Fredes 42 års fødselsdag, den 11. juli 1699. Det er bygget i barok stil.

Ud på tur - aldrig sur

Man får tilbud om en audioguide.  Tag imod tilbuddet og brug den!  Det er ikke altid vi benytter os af denne, da vi tidligere har erfaret varierende kvalitet, men her er den udmærket.

Vi bevæger os gennem stueetagen, hvor det ene flotte værelse afløser det andet.  Hvert enkelt værelse har en historie at fortælle. Prøv at få et whiplash, altså husk at se op, da nogle af de flotteste malerier er i loftet.   Vores favoritværelser kommer nogle af de sidste man går igennem.  Porcelænsværelset eller ”Porcelain Cabinet” hvor man kan se 1000vis af genstander er fantastisk flot.

Ud på tur - aldrig sur

Du kommer så videre ind i kapellet.  Fantastisk, ikke meget som minder om reformationen her.  Her er det overdådige udsmykninger i guld. Det er bare stoppe op og beundre eller bliver forarget.

Ud på tur - aldrig sur

Når man kommer videre, står det en lille buste af en charmerende arrig ung mand i et lille værelse.

Ud på tur - aldrig sur

Det er også udstillinger på 1. sal, hvor det blandt andet er en stor flot sølvtøjssamling. Har du tid, gå for at se den, men har du dårlig tid, så kan man godt skippe 1. sal.

Udenfor er det en flot slotshavn også i den barokke stil. Orangeriet som skal være flot var under renovering og lukket da vi var der.  Ikke så farlig, da vi var mættet med indtryk.  Det giver os også et incitament til at besøge den smukke Charlottes slot en gang mere

Ud på tur - Aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×