0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ude på domkirkeodden på Hedmarksmuseet er det flere ting at se. Udover domkirkeruinen, mener jeg at du bør få med dig Bispegårdsruinen.

Ud på tur - Aldrig sur

Hamar var det vigtigste centrum i indlands-Norge, og i 1152 blev det et vigtigt bispedømme.  Bispedømmet blev lagt ned efter reformationen i 1536. Svenskerne magtet ikke at tage Oslo under den nordiske 7-års krigen. De trak sig tilbage til Hamar, og Domkirken og bispegården blev ødelagt i juni 1567.

Ud på tur - Aldrig sur

På 17-1800 tallet blev det bygget en lade over ruinerne for Storhamar gård. Ruinerne blev gravet frem mellem 1947 og 1989. Senere har arkitekten Sverre Fehn lavet ramper og udstillinger over hele anlægget.  Man kan gå over de gamle fangehuller, kældere, køkken og bryggers.  Stop også for at få de fantastiske historier og anekdoter som de gode guider kan fortælle dig.

Ud på tur - Aldrig sur

Udover dette kan du besøge udstillinger fra jernalder, middelalder og folkemuseet.  Min far kom fra distriktet, og jeg er undfanget kun et stenkast derfra, så det er meget interessant at se alle genstanderne fra distriktet.  Da jeg var lille, kunne jeg se landmændene køre kartofler til Løitens Brænderi, fra min farfars vindue.  Derfor synes det det var fantastisk at se brændevinsapparaterne J

Ud på tur - Aldrig sur

Når jeg kommer til at tænke over det, er det hele meget tiltalende tilrættelagt.

Besøg det!

Her er link til åbningstider og priser.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×