0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ud på tur - Aldrig Sur

Kan man egentlig lide Berlin? Denne betonørken, fyldt med tyskere?  Det var spørgsmålet vi stillet os selv. Vi kan som regel elske de fleste byer, men vores første forsøg i Berlin var en fiasko. Vi fandt ikke sjælen af byen, og var ret skuffede.  Det har irriteret os, da så mange kan lide denne by.  Da vi fik et gavekort på kør-selv ferie, valgte vi at give at Berlin en chance til.

Det er intet problem at finde Hotel Königin Luise, og bilen kunne stå gratis parkeret hele weekenden udenfor hotellet.  De to velkomstøllene var dejliget etter den ”lille” køretur.  Hotellet lå ikke helt i centrum, men vi var på Alexanderplatz efter 15 minutter i sporvogn.

Første aftenen gik vi rundt i Nikolai kvartalet. Selv om det er tæt på ørkenen rundt Alexanderplatz, kommer man pludselig til lidt ældre bygninger, hyggelige knejper, bryghus og restauranter.  Vi gik også en fantastisk aftentur langs floden Spree, og endte aftenen på ølbørsen. Et helt anderledes og unikt sted, hvor man legede ølbørsmægler.

Ud på tur - aldrig sur

Næste dag, købte vi heldagskort på U-bahn/bus/sporvogne. En fantastisk måde at opleve byen på.  En af de rejsende hedder Charlotte, så hvad er vel mere naturlig end at tage ud for at se hendes slot, Charlottenburg.   Et meget flot og smukt slot, med en lærerig audioguide.  Prøv det!

Ud på Tur- Aldrig Sur

Vi gik videre til en af de ældste knejper, Wilhelm Hoeck, for at lade det kulturelle synke ind.  Den kvindelige del af rejseduoen, ville se Kurfürstendamm.  Man er jo en gentleman og giver henne nogle minutter, og en tur langs hele gaden i bus.  Det er jo en flot handlegade.

Vi tog videre U-Bahn til Potsdamer Platz.  Man kommer op i det postmoderne hippe Berlin.  Det minder lidt om New York, med højhuse, moderne ”Flatiron” bygning.  Vi bliver trukket mod Sony center med den farverige dom. Smukt.  Ikke så dumt det ligger et bryggeri under domen.  Vi går også videre i det som var ingenmandsland efter muren kom i 1961, og passerer der hvor muren var.

Aldrig Sur

Søndag kører vi forbi de største sights, og op til det flotte marked på Kollwitzplatz.  Vi tog videre ud til middelalderbyen Spandau.  Lidt skuffende, men blev bedre da vi fik komme ind i Nikolaikirken, samt fandt den gamle middelaldermur.  Desværre fandt jeg ingen som lavet Spandauere, som er mit favorit wienerbrød.  Så kørte vi hjem.

Ja, Berlin er værd et besøg.  Faktisk flere.  På vej hjem, talte vi om hvor spændende den var, og alle de steder vi skal se neste gang.

Berlin gik fra 1 glad maske til en stærk 3 glade masker.  Vi tager tilbage og da kommer det måske 4?

Aldrig Sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×