0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Sælhunden Bakskuld tæt

Kan det blive bedre? Restaurant Sælhunden ligger i et gammel bindingsværkhus fra 1600 tallet i Ribe. Vi parrer dette med en gammel egnsret fra Vestjylland – Bakskuld. En sanselig oplevelse man vil repetere igen og igen.

Sælhunden ligger på Skibsbroen med udsigt over Ribe Å. De 400 år gamle hus har været benyttet til mange funktioner. Stald, skomager og forskellige kroer. Det skal ha boet slægtninge til en af Ribes hekse. Inde er det skævt og hyggelig. Vi bliver sat oppe på kvisten. Fantastisk udsigt over Åen.

Sælhunden Ude

Det er indehaver selv som er vor tjener. Meget hyggelig, ærlig og giver gode råd. Vi havde set os ud den lokale ret Bakskuld og vi følger hendes anbefalinger til hvad som skal være med. Vi troede det bare var et lille smørrebrød, men det er en fuld egen ret. Bakskuld er en Ising – en lille flynder. Den bliver saltet et døgn, derefter tørres den tørres i en røgeovn en døgn. Vores er så flået og steget i pande. Den serveres med røræg. Den skal selvfølgelig svømme i en snaps, og udover dette supplerer vi med dejlig bryg fra Ribe Bryghus.

Smagen er dejlig forførende. Passe røget og med god bid i. Det smager så godt at jeg sutter på benene for at få mest ud af de. Ikke så smart, da jeg kommer til at svælge et par af de. Men det gode bryg skylder de ned.

Vi går derfra efter en af de bedste frokoster vi har haft på en lang tid. God smag i ganerne og dejlig frisk i hovedet. 5 Glade masker herfra! Sælhundens hjemmeside er her.

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×