0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

På Gråbrødre Torv nr 3 ligger en families testamente til bevaring af historien. Huset huser Wesselstuerne hvor Johan Herman Wessel boede da han skrev “Kærlighed uden strømper”.  Det er et privat museum vel værd et besøg.

johan_Herman_Wessel

Vi er så heldig at blive vist rundt af den snart 90 årige Inger Langberg.  Det er hun og hendes mand, Harald, som har restaureret og bevaret huset.  Harald købte det forfaldne hus for arvede penge i 1945, samme år han giftede sig med Inger.  Hans familie syntes han formøblede sine penge.  Tror ingen vil mene det i dag.  De renoverede huset, og Harald var meget interesseret i historie.  Det var han som fandt ud at Wessel havde boet i huset fra 1762 til 1776.

Aldrig Sur

Vi går ind i den smukke baggård, utrolig velbevaret, og tager trappen op til 2. sal. Her har de lavet et museum i lejligheden hvor Wessel boede. De har strippet ned beklædningen på væggene så man kan se de originale kalkmalerier fra 1700 tallet.  De har også møbler fra den gang.  Der er også en førsteudgave af “Kærlighed uden strømper”.  Som Inger fortæller, “Harald sagde den kun kostet 300 kr, men jeg tror det var mere 450″ – det var nok mange penge for et ungt par, og måske været kimen til en lille diskussion?  Men Inger var glad nu “den sidste som blev solgt, blev solgt for 17000 kr”  Udover dette er det en del stik og værker fra Wessel.

Aldrig Sur

Det er måske ikke sååååå meget at se, men jeg bliver lidt grebet af stemningen, og føler mig sat tilbage i tid. Man kan se det for sig hvordan det var på denne tiden.  Det er et meget hyggelig pusterom fra hverdagens stress. Jeg nød oplevelsen og vil komme igen.  Jeg synes også det er fantastisk at familien har villet bevare denne perle.  De fleste andre ville ha pusset op da de havde chancen og lejet ud for mange penge.  Stort kudos til dem!

Der er ingen åbningstider, men du kan booke fremvisninger på denne hjemmeside.

4 Glade masker for denne perle!

Ud på tur - Aldrig sur

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×