0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Kroen har fået sit navn efter Johan Herman Wessel. Forfatteren som er bedst kendt for Kiærlighed uden strømper, vitser og anekdoter.  I 1772 blev Det Norske Selskab stiftet af Ove Gierløv Meyer og officielt åbnet i 1774. De mødte i Madam Juels Kaffehus.

Ud på tur - Aldrig sur

Det lå først i Læderstræde, men flyttet i 1774 til dette hus i Sværtegade. Blandt medlemmene var forfattere, digtere og filosoffer i kredsen omkring vor helt, Johan Herman Wessel.

Ud på tur - aldrig sur

De hyldet Norge gennem feststemte taler, vitser og sanger. Officielt diskuterede de kunst og politik og var optaget af retfærdighed og folkestyre. Den norske bonde og den norske natur ble hyldet i store ord, samtidig som Norges storhedstid i middelalderen blev trukket frem.  Jeg tror nå det var mest en undskyldning for at have en stor fest.  Som Wessel sagde :

”Pengene til sprut ligger altid øverst”

Ud på tur -aldrig sur

Bygningen er ikke så forandret på de 300 år som har gået, så når man kommer ind kan man fornemme lidt hvordan det var her inde.  Jeg synes næsten man kan høre sangene, og de agiterede diskuterende studenter.  I dag er det et godt gammeldaws dansk værtshus.  Wessel er behørigt fejret, med maleri og memorabilia på væggene.

Ud på tur -aldrig sur

Der er tykke træborde som ikke går i stykker, og inderst inde er der en stor bar, med godt udvalg af øl.  Nogle af tjenerne har også godt kendskab til Wessel og hans anekdoter.

Vil du have mere af Wessel kan du se hans gravsted ved Rundetårn, hvor han skrev gravskriften selv:

Han aad og drak, var aldrig glad;
Hans Støvlehæle gik han skieve;
Han ingen Ting bestille gad,
Tilsidst han gad ej heller leve

Wessels er et godt sted. 4 glade masker

Ud på tur - Aldrig sur

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×