0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

 

Hamburgeren – denne fantastiske kreation af et stykke mad.  Smagfuld, saftig og måske den mest social ret af de alle?  Min madven har nok været med på at bygge min overvægt op, men tilgives. I den seneste tid har jeg næsten sluttet at købe hamburgere når jeg er ude, desværre. Jeg føler mig lidt utro mod min ven.

Ud på tur - Aldrig sur

Nu konkurrerer cafeerne om at have det mest kreative eksteriør på deres ”sunde” Burgere, ofte helt uden smag.  Vi er derfor spændte når vi nærmer os The Bird på Prenzlauer Berg i Berlin, da vi har fået at høre fra lokale kilder at de har verdens bedste burger.  Kan de leve op til dette ry?

Ud på tur - Aldrig sur

Vi fik ikke bestilt bord da vi ringet, men heldigvis var det ledige pladser udenfor.  Stedet er fyldt med sultne hamburgerelskere i alle aldre.  Min spirit øger når jeg ser menuen. På forsiden står det:

P L E A S E

At least try
Eating your damn burgers
With your hands

All you uptight people with forks and knives are driving us crazy

And for God’s sake don’t order your meat well done

Amen, siger jeg.  Det ville være en synd for den velfodrede ko at bestille gennemstegte burgere her. Koen er af de bedste som findes i Tyskland.  Kødet hakkes på stedet ret før det grilles/steges og smager sublimt.  Ikke sammenlign med det som du får nede på supermarkedet.  Kunne helt sikker vært benyttet til tatar også.  Smager fantastisk.  Alt er lavet på stedet, og deres håndskårne fritter er så sprøde at de kan overdøve langelænderne på knækket.  De skriver selv at ingenting kommer fra bokser eller plastposer – jeg tror de!

Ud på tur- aldrig sur

Rundt bordet bestiller vi Da Birdhouse – husets burger, Chili Cheese Burger og Patty Melt.  Alle smager himmelsk, og portionerne er gigantiske.  250 gram til burgerkød og rigelig tilbehør.  Hmmm – jeg bliver sulten bare jeg tænker på de.

Vi blev så mætte at vi ikke bestilte noget dessert, men deres hjemmelavede Cheesecake skal også være himmelsk.

Ud på tur- aldrig sur

Indendørs er der et rustikt lokale med mursten og en laaang bar.  Hyggelig.  For at få bord burde du komme udenom de mest populære spisetider.

Uden tvivl – 5 Glade masker fra os.

Ud på tur aldrig sur

The Bird.
Am Falkplatz 5
Prenzlauerberg 10435 (Mellem Gleim Str og Gaudy Str)
Tel: + 49 305 105 3283,
Email: thebirdreservations@gmail.com
Sådan kommer du dit: S Bahn eller U Bahn Schonehauser Allee, gå ned Schonehauser Allee, og gå ned either Gleim Str eller Gaudy Str
*Book bord!  De kan være en uge i forvejen. De modtager ikke kreditkort, bare kalde kontanter.
0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×