0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Ja, det findes flere skæve tårn end det i Pisa.  “Krzywa Wieża”, eller det skæve tårn I Torun, er ikke så højt som det mere kendte i Italien, men er lige så gammelt. 

Ud på tur - aldrig sur

Først kommer den kedelige historiske fortælling, men dette skæve tårn har en myte.  Følg med, den indeholder kærlighed, sex og utroskab. 

Ud på tur-aldrig sur

Historiske:
Det er fra den sidste halvdel af 1300-tallet og blev bygget som et 15 meters hjørnetårn i bymuren som var forsvarssystemet af byen.  Det var verandaer for vagtpostene, og ingen indvendige vægge så man kunne flytte ammunition hurtig.  Den var bygget i middelalderen på sandet lerjord.  Ikke et specielt solidt fundament, og vægten gjorde at det begyndte at tippe over.  Det blev stabiliseret i 60erne og den nøjagtige skævhed er nu 146, 171 cm. 

Myten – Syndens monument
I middelalderen boede det 12 riddere på slottet i Torun.  Den ene skulle være usædvanlig vakker, og kvinderne dånede som fluer rundt ham. En ridder skal jo være ridderlig og det var han helt til den dagen han så en fantastisk smuk ungmø fra byen. Den dag forkastet han ridderligheden og blev liderlig. Desværre blev de opdaget og begge straffet hårdt.  Hun med 25 piskeslag, og han skulle bygge tårnet.  Han skulle bygge det skævt fra den vertikale linje så man så hvor skævt han havde gået fra religionen.  Derfor blev det et symbolet på synden i byen. 

Man kan teste om man er syndig ved tårnet i dag.  Du skal så op mod væggen, med samlede ben og armene udstrakte. Klarer du ikke at balancere mere end 5 sekunder, er du syndig.  Det er vistnok umuligt at klare. 

Ud på tur - aldrig sur

Når du er ved tårnet vil jeg anbefale at gå langs bymuren, den er meget flot både på indersiden og mægtig fra udsiden. 

Det er en anden stor forskel fra det i Pisa, maden serveret i nærheden er meget, meget bedre.

Ud på tur - aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×