0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Vi har tidligere beskrevet hvordan vi har besejret Danmarks højeste punkt.  Denne dag var det Sukkertoppen som skulle besejres.  Sukkertoppen i Ry, som må være en af Danmarks stejleste stigninger.

Ud på tur - Aldrig sur

Vi vandrer ned af stien fra Parkeringspladsen, ned til en idyllysk grusvej. Toppen vi skal besejre ser vi i det fjerne.  Vi går ned af vejen, hilser på hestene som er glade de ikke skal med.  Vi krydser Danmarks længste elv, Gudenåen, og det begynder at stige.  Vi finder et lille skilt, som peger mod Sukkertoppen. På den andre siden af grinden står det to bogstavelig sorte får, og griner lidt af os, og hvad vi har foran os.

Sukkertoppen Stigning

Stien er bred og vi møder glade mennesker på vores vej.  Efter hvert skifter vegetationen karakter, som det så ofte gør i de højere luftlag. Det bliver stejlere og stejlere.  Vi har ofte besteget Fløyen i Bergen, men kan afsløre at det er stejlere op til Sukkertoppen.  På den sidste stigning er der lavet en trappe for at gøre det nemmere.

Ud på tur - Aldrig Sur

Når man kommer til toppen, er der heldigvis bænke så man kan nyde udsigten.  Der er flot udsigt til Mossø og Himmelbjerget.  Naturen minder mig faktisk om min hjemstavn i Nannestad i Norge.  For at understøtte dette plukker vi også et par blåbær og spiser, mens vi nyder udsigten.

Ud på tur - Aldrig Sur

Sukkertoppen har sit navn efter den hvide kvartssand som er på toppen.  Når dyrene bejtet der om sommeren, blev kvartset avdækket, og den lyste op som en sukkertop  Om man går lidt mod syd, vil man kunne finde rester af en gammel borg fra vikingetiden.

Ud på tur - Aldrig Sur

 

Ud på tur - Aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×