0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Stevns Klint 1

Er dette Danmark? Vi står på nedfarten til Stevns Klint og ser op mod Højerup Gamle Kirke. Det ser mere ud som vi er på vej op mod en gammel kirke på en bjergtop i Spanien eller lignende. Om man vil se mere vandret kan man se mod den 41 meter høje smukke hvide klint med det blå vand under. Alt er råt og dramatisk. Man tror fortsat ikke man er i Danmark.

Stevns Klint Højbjerg Kirk

Men det er vi. Vi er faktisk på Danmarks nyeste tilskud på Unescos Verdensarvsliste. Her kan man se askelaget der markerer tidspunktet hvor meteoren som udslettede dinosaurerne slog ned for 66 millioner år siden. Dette skete i Mexico med spredte død og ødelæggelse i hele verden. Om du ser midt på klinten er der et 5-20 cm lag af fiskeler som skiller tidsaldre.

Stevns Klint  strand fiskler

Om du ikke er så optaget af fortiden kan du altid nyde nutiden og den vakre natur. Gå ind den smukke gamle kirke fra 1250, hvor dele af kirken styrtet i havet i 1928. Nu kan du stå på en balkon å nyde udsigten over havet og klinten.

Gå så ned de stejle trappe til stranden, hvor du kan gå en tur langs klinten, plukke kridt og måske om du er heldig, nogle fossiler. Klinten i sig selv er smuk og dramatisk. Du kan også tage en tur in i Stevns Museum når du er der.

Stevns Klint Udsigt

Vi stoppet også op ved fyret og ved Flagbanken. Ved flagbanken er det et udsigtstårn fra den kolde krigs tid med en flot udsigt. Du kan beskue klinten, se hele vejen ind til København.

Området er fremragende for vandreturer eller cykelturer.

Når du har fået nok natur og historie, kan du jo tage turen til Rødvig og spise en frokost i havnen. Det hele er i kort afstand til København.

Fire glade masker herfra

Ud på tur - Aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×