0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Skarven Arctandria Fiskeret

Skal vi spise lidt politisk ukorrekt mad fra havet? Hvad med nogle retter der kan udfordre os i aften? Tja, hvorfor ikke? Sæl, Hval, Snekrabbe eller Tørfisk? Skarven Arctandria Sjømat har det hele, og vi går med store forventninger.

Skarven Arctandria Inde

At få bord i sommersæsonen er nær umuligt, men vi får den meget tidlige bordsætning. Måske til alt hæld? Restauranten er ikke fyldt op og betjeningen er superb. Lokaliteten kan man ikke sige noget på, man sidder og ser ud over vand, fjelde og Ishavskatedralen. Fantastisk.

Skarven Arctandria Selskabsmad

Hvor udfordrende skal man være til egne smagsløg og det politiske korrekte? Vi ender på meget. Charlotte tager en forret med 3 arktiske smagebidder. Mantecato (tørfiskkrem), snekrabbesuppe og hvalskinke. Undertegnede var selskabelig og Sælskabsmad med røget og saltet sælkød, serveret med tangremoulade og salat. Hvordan smager det? Anderledes. Godt. ”Aquired taste” Bedre og bedre! Jeg skulle have lidt tilpasning til sælen, men den var god. Hval spiste jeg 2 gange per uge i militæret som ung og lovende, før Greenpeace blev for aktive og reddet mig. Har ikke prøvet det på 28 år, men tog en lille bid af Charlottes, og det var bedre end jeg husket!

Skarven Arctandria Grillet Tørfisk

Til hovedret tog Charlotte ”Værtshusets helt specielle”. 3 Sorter fisk. Hellefisk, Ishavsørred og Laks, serveret på en skaldyrsrisotto, og garneret med blåmuslinger og rejer. Nærmere sømadshimlen har jeg aldrig set min kone før. Hun taler fortsat om det, og tårerne af længsel sprænger sig på når hun taler om det.

Min udfordring gik på at spise signaturretten; tørfisk grillet i hvidløg, serveret med ristet bacon og gulerødder. Jeg som troede at tørfisk var kattemad, men tog gruelig fejl. Fisken smeltet på tungen, og mmmmm smagen var fantastisk. Det danske band Tørfisk har en fremragende sang om Hjemmebrænderiet.   Vor Tørfisk fik svømme i den samme type fluidum, men måske af lidt bedre kvalitet.

Skarven Arctandria Kalvedans

Jeg afsluttet med en egnsret fra min hjemtragter i Norge. Kalvedans. (i parentes bemærket kan det siges at det også er en egnsret på Bornholm) Man tager den første råmælk efter kalvefødsel, og koger det til budding. Jeg synes det smager meget godt og det giver gode barndomsminder. Det faldt ikke heeeeelt i min hustrus smag. Men for mig var det en glimrende afslutning på en fantastisk middag.

Gå på Skarven og udfordr din smagsløg og politiske korrekthed!  Du finder hjemmesiden her

Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×