0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Skansen person

Af Charlotte

På Stockholms grønne ø Djurgården, i gåafstand fra centrum–ligger verdens ældste friluftsmuseum Skansen. For mig er det altid spændende at rejse tilbage i tiden, når jeg besøger en storby, så at sige. For der er ingen tvivl om kontrasten mellem det pompøse Stockholm ved Östermalm, og de smukke bygninger langs havnekajen på vej til Djurgården for så at træde ind i selve museet.

Skansen Ude

Turisterne har fundet vej hertil, det er også en perfekt familieudflugt ikke mindst grundet den del der indeholder en zoo med skandinaviske dyr. Her er blandt andet ulve, de trækker mange til som de luntende går rundt i den forholdsvis store indhegning. Altid lidt sidelæns, med et strejf af dårlig samvittighed. Men de er smukke og de fascinerer også undertegnet som sagtens kan tilbringe en time eller to ved denne indhegning, men det er nok bare mig..

Skansen Ulve

Det sjoveste vi oplevede første gang vi var der, ja for vi har da været her flere gange, var da vi trådte ind i det område hvor uglerne holder til – og med det samme uden hverken hegn eller glas imellem os, stod mindre end en meter fra en kæmpe ugle der ubarmhjerteligt kiggede på os med et blik der nærmest sagde – håbløse væsner. Ulve og ugler har godt selskab af både bjørne, elge, rensdyr, ræve mfl..

Skansen ugle

Udover dyrene er Skansen mest kendt for sine gamle smukke huse, flere med udskænkning og salg af fordomstiders varer. Der er en god stemning og en fin balance mellem byhuse og landsbygden – samt en lille samerlejr. Her kan man sagtens bruge nogle timer, både vinter og sommer. Der går busser herud, men man kan sagtens gå både frem og tilbage til byen- selve turen er skøn i sig selv.

4 Glade masker herfra
Ud på tur - Aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×