0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

 Gule Gardiner og Klassikere

Vi elsker at gå på Etnografiske museer. Charlotte er mere eller mindre vokset op på Frilandsmuseet i Danmark, og har en egen evne til at leve sig ind i historien. Udover dette har vi haft stor barnlig glæde af at besøge Folkemuseet i Oslo og Skansen i Stockholm. Så vi går med store forventninger til Toruns Etnografiske/Frilands/Folke/Skansenmuseum.

Gule Gardiner og Klassikere

Vi betaler den beskedne indgang, og når vi kommer ind på området, bliver vi bogstavelig talt overfaldet af en guide.  Vi havde tænkt at gå rundt og føle stemningen, og guider kan jo være så mangt.  De kan være utrolig gode, – og det modsatte.  Hun her var midt på træet, og vi kunde ikke blive kvit hende.  Men hun var venlig og fortalte nogle få gode historier om museet og bygningerne.

Gule Gardiner og Klassikere

Her ude får du en lille pause fra alle indtryk fra den gamle by og middelalderen.  Her er de fleste bygninger fra de sidste 100-200 år.  Det som vil bliver overrasket over er at udtrykket er svært ens med det man finder på de nordiske museer.  Bord, værktøj, ja til dels huse er svært lige.  Jeg har plukket en del blåbær i mit liv, men ikke i DK, og blev svært glad når jeg fandt en blåbærplukker hængende her inde.

Gule Gardiner og Klassikere

Det er lige så fattigslig som nogle af de gamle huse er på vore museer, men en forskel er at det hænger en del flere kors på væggene.

Vi blev også inspireret af de gamle møller, både vind og vanddrevne. I den gamle vindmølle, så vi også hvordan de havde anlagt senge midt i møllen.

Gule Gardiner og Klassikere

Det er måske lidt uretfærdig at sammenligne med Frilandsmuseet og Folkemuseet, da disse er nationale museer og de har samlet det bedste, sammen med dette by/regionsmuseum.  Det er et lille, og måske lidt ensartet museum, men som sagt en dejlig afkobling fra den gamle by.  Det er dejlig stilhed og god atmosfære her.  Det ligger kun 500 meter fra centrum. Det bliver 3 glade masker herfra.

Aldrig Sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×