0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Bryggen er Bergens vartegn. Et karakteristisk og fantastisk vartegn. Vi bliver aldrig lej af at vandre mellem disse specielle træhuse.

Ud på tur - Aldrig sur

Du finder ikke lignende noget sted i verden, og er selvskreven på listen til UNESCOs verdensarv.

Ud på tur - Aldrig sur

Hver gang vi er i Bergen går vi forbi og beundrer bygningerne.  Så går vi ind i de forskellige gange, går op på svalgangerne og ned igen.  Det er robust, tykt rustikt tømmer. Tiden har gjort det charmerende skævt.  Vi opdager hele tiden nye detaljer.

Ud på tur - Aldrig sur

Bergen var svært et centralt ”kontor” for Hanseatene. Du kan kende igen noget af arkitekturen i andre Hanseatiske byer.  Det er vel værd et besøg på det Hanseatiske Museum når du er på bryggen.

Ud på tur - Aldrig sur

Bryggen har vært i fare for at blive udslettet mange gange. Det har vært utallige brande. Etter branden i 1955 var der et forslag om at rive det hele, og bygge betonkolosser som var så populære den gang. Tak Gud, for det ikke skete!  Nu er det oversvømmelser som truer en gang i blandt, i tillæg til Brande.

Ud på tur - Aldrig sur

Det er mange ting at gøre når man er på Bryggen?  Hanseatiske Museum er nævnt, Schøtstuene er et andet.  Man kan sidde ud om sommeren og nyde en kold.  Det er utroligt når solen skinner. Hele Bryggen bliver gylden.  Man kan også gå ind på Sjøboden, som Kim Larsen godt kan lide. Eller spise nordiske tapas på Bryggens Tracteursted (også fedt at sidde ude om sommeren).  Om du tror du er skæv når du er på disse steder, er det bare at tage det roligt – det er gulvene som er meget skæve!

Ud på tur - Aldrig sur

Det er nemt at blive hængende på Bryggen.  5 Glade Masker uden problemer.
Ud på tur aldrig sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×