0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×

Polaria Selen

Af Charlotte – “Jeg elsker sæler – sæler elsker jeg … vi er forelsket sælen og jeg”

Besøg Polaris – En arktisk oplevelse!

Selve arkitekturen er imponerende, en bygning som forestiller isblokke der skubbet ind på land af det barske hav i Arktis. Og det funker – jeg er normalt ikke til alle de der isbjerge i storbyernes centrum eller bølgeskvulp – har engang imellem lyst at skrige stop nu med den der temafest moderne bygninger indimellem som om de skal deltage i og byg bare en smuk bygning.

Polaria ude

Men Polaria funker for mig, den er smuk og den er sjov. Det tager bare nogle få minutters gange fra Tromsø centrum og vi valgte at besøge museet en dag med lidt gråvejr. Museet, eller oplevelsescentret som de kalder sig selv, indeholder en panorama biograf som den dag viste to fantastiske film, en med nordlys og en fra Svalbard. Vi startede med filmene og begge imponerede. Efterfølgende fulgte vi museets anvisninger med en noget mangelfuld udstilling og jeg var ærligt talt lidt skuffet – synes der manglede baggrundsmateriale og opslag eller interaktion som man efterhånden er blevet forvent med på museer i dag.. Det var lidt en tynd kop te eller på tynd is, for potentialet var der jo i høj grad.

Polaria Isbjørn

Men men så kommer det jeg elsker sæler- sæler elsker jeg vi er forelsket sælen og jeg. For til slut kom vi til akvariet som er hovedattraktionen. Her var der 4 sæler og det var bare så fantastiske, man kunne virkelig se dem – bassinet var flot bygget og godt varietet for dem. Særligt de to små sæler var henrivende, store brune øjne og vi fik en kontakt. Det var svært at løsrive sig igen. Sælerne i akvariet var vist nok af en art som er meget rolige og intelligente og derfor særligt egnet til den slags udstilling, udover findes den type sæler kun i nærheden af Svalbard. De skulle bare vidst at i et blogindlæg på siden har Jan Erik skrevet om at spise sæl – ja sådan er der så meget..

3 Glade masker fra os!

Aldrig Sur

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 Pin It Share 0 0 Flares ×